Onder arbeidsrecht verstaan wij de regels die gelden tijdens een dienstverband. De werkgever en werknemer kunnen samen afspraken maken, en deze vastleggen. Als dit niet is gebeurd, dan gelden de algemene regels. Het is goed om te weten wat uw rechten zijn, maar ook uw plichten. Want deze moeten beide partijen nakomen tijdens het dienstverband. Bij een arbeidsconflict bij u op het werk, kunt u een advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht, inschakelen, wellicht pro deo of rechtshulp inschakelen.

Wat te doen bij ontslag

Wanneer u plotseling ontslag krijgt, dan komt u in een vervelende situatie terecht. Elke situatie is anders, neemt u zelf ontslag, of wordt u ontslagen en misschien krijgt u wel ten onrechte ontslag. Het is altijd goed om na te kijken wat uw rechten zijn bij ontslag. Dit wordt het arbeidsrecht genoemd. Mocht dit onduidelijkheden opleveren, dan is het verstandig om professioneel advies in te winnen.

Juridisch advies

Als u een arbeidsconflict hebt op uw werk, en er dreigt ontslag. Dan is dit ontzettend vervelend. U gaat niet meer met plezier naar het werk, en uw werkzaamheden lijden hieronder. Weet u niet wat u met de situatie aan moet? Dan is het verstandig om bijvoorbeeld juridisch advies op het gebied van arbeidsrecht in te winnen. Zo weet u wat uw rechten en plichten zijn, en de rechten en plichten van uw werkgever. Dan weet u waar u staat en kunt u advies krijgen over hoe u de situatie het beste aan kunt pakken.

Werkgever en werknemer

Beide partijen spelen een rol bij een dienstverband. Het is fijn als deze soepel verloopt. Maar bij problemen bent u juist blij dat u wordt bijgestaan door een arbeidsrecht specialist.

De juiste advocaat voor uw zaak

Wij hebben een selectie gemaakt van specialisten in arbeidsrecht die u kunnen helpen bij een arbeidsconflict. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij staan niet alleen bij op het gebied van arbeidsrecht, maar ook bij letselschade, incassorecht en huurrecht.